26 Ocak 2014 Pazar

RKBT ETKİNLİK // W. Bruce Cameron - Canım Köpeğim (Yorum)





Veee yeni bir evlat edindim. Canım Köpeğim o benimm :) 



Yabancı Yayınları'nın en sevdiğim serisi itiraf ediyorum :P Jamie de çok iyi fakat can dostlarımız varken melekleri ya da badboyları tercih etmem :P  Özellikle de kitap can dostlarımızın ağzından anlatılıyorsa(Gerçi Canım Köpeğim biraz farklı )  :D





Kapağı ilk açtığımızda bizi can dostlarımız selamlıyor :D Şu tiplere bakın ya, hepsi birbirinden tatlı, hayvanları sevmeyen insanları anlamıyorum.




Şimdi gelelim kitabımızın konusuna :) Can Dostum ve Can Dostumun Yolcuğun' da kitabı köpeğin gözünden anlatıyordu. Bir çok kez ölüp kendini farklı bir görevde dünyada yeniden buluyordu.

Canım Köpeğim'de kitabın anlatıcısı bir insan :P 
(Çok ilginçmiş gibi oldu ama yine bir köpeğin anlatmasını bekleyen biri için garip oldu, köpek mi ailesinin dağ evinde yalnız yaşıyor falan oldum :P )




Canım Köpeğim'de kitabın kahramanı Josh, sevgilisinden yeni ayrılmıştır ve tek başına yaşamaktadır. Çok önceden tanıştığı Ryan yıllar sonra Josh'ın evine bir köpekle gelir. Josh'a köpeği tek verebileceği kişi o olduğunu ve eğer onu sahiplenmezse, dışarı atacağını ve beklenen fırtınada köpeğin dayanamayacağını söyler. Köpeğin erkek olduğunu söylese de, köpek Lucy adında hamile bir köpektir. (Burada da Ryan'ın ne kadar ilgili olduğunu görüyoruz tabi :P )

Josh daha önce hiç köpek bakmamıştır. 
Josh, Lucy ve yavrularıyla birlikte içindeki köpek sevgisini keşfeder ve 
köpeklerin hayatını nasıl değiştirdiğini görür.


Tek hayal kırıklığı benim için kitabı köpeğin anlatmaması oldu. Onun dışında çok eğlenceli ve güzel bir kitaptı.



Kitap Tanıtımı






Orjinal Adı: The Dogs of Christmas 
GoodReads Puanı: 4.02
Türkçe Yayın: Yabancı Yayınevi
Sayfa Sayısı: Seda Çıngay
Çeviri: 256


* * *
2006′da Ulusal Köşe Yazarları Derneği’nden En İyi Mizah dalında ödül alan ve 2011′de YILIN KÖŞE YAZARI seçilen W. Bruce Cameron’dan yepyeni bir roman. Yazar bu romanında, diğer romanlarının aksine bir köpeğin varlığının amacını bulma serüvenini değil, daha önce hiç köpek sahibi olmamış birinin yaşam amacını bulma serüvenini anlatıyor. Hiç beklenmedik bir anda, hayatınız köpekler tarafından değiştirilse ne olurdu? “Köpekleriniz varsa, sizi severlerdi. ‘Yeni bir ilişki’ aramayı akıllarının ucundan bile geçirmezlerdi.”Yine elinizden düşüremeyeceksiniz.


Kitabı satın almak için tıklayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder