24 Mayıs 2014 Cumartesi

Mustafa Kemal'e Aşklanmak - Halil Bezmen // Kitap Tanıtımı




MUSTAFA KEMAL'E AŞKLANMAK
Kitap Tanıtımı
Osmanlı kültürü dışında farklı kültürleri tanıyan, Batı eğitimi almış olan ve bir diplomatın genç ve güzel kızı Cemile, nişanlısı Osman'dan ayrıldıktan sonra hayata küsüp kendi içine dönünce, babası kızını bu durumdan kurtarmak ister. Cemile'nin hemşire olarak Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde çalışmasına olanak sağlar. Hastanede çalışmasıyla birlikte günden güne daha iyi hissetmeye başlayan Cemile, orada tanıştığı bir subaya görür görmez âşık olur. Bu subay, Mustafa Kemal Atatürk'ten başkası değildir. 

Cemile, bu aşkının karşılıksız olacağını bilse de Mustafa Kemal'den vazgeçmez ve kendisini bu karşılıksız aşkın getireceklerine bırakıverir. Öyle ki karşısına çıkan Mehmet Ali'yle olan ilişkisine rağmen onunla dahi evlenmek istemez. Mustafa Kemal'e Aşklanmak, Cemile'nin Atatürk'e duyduğu katıksız aşkın yanı sıra, yıkılan bir imparatorluk üzerine kurulan yeni bir devletin oluşumunu da içine alan bir dönemin panoramasını çizer.

***


Yeni bir yayınevi ve yeni bir kitap! Müptela Yayınları'nın ilk kitabı ''Mustafa Kemal'e Aşklanmak'' çıktı.


Kitap adıyla dikkatimi çekti, alıntıları da okuyunca ''bu kitabı kesin okumalıyım'' dedim. En yakın zamanda okuyacağım...

***


'' "Mustafa Kemal'e Aşklanmak," aşk dolu bir savaşa, savaş dolu bir aşka davettir.''

2 yorum:

  1. Çok okumak istediğim bir kitap.S ürkelim tanıtımlarını görüyorum,sanırım alacağım ilk kitaplardan olacak.

    YanıtlaSil