13 Aralık 2013 Cuma

77 kitaplık yılbaşı çekilişimizdeki kitapları tanıyalım - Parodi Yayınları


2014'e bu kadar az kalmışken RKBT olarak kitapseverlere verilecek en güzel yeni yıl hediyesinin kitap olduğunu düşündük ve böylece bu çekiliş fikri ortaya çıktı. Sağ olsun yayın evleri de bu fikrimize destek olup gerçeğe dönmesini sağladılar. Katılan tüm yayınevi ve yazarlara katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. 

Ahmet Karayün, Altın Bilek Yayınları, Arkadya Yayınları, Arunas Yayıncılık, Aspendos Yayınevi, Delidolu, Destek Yayınları, Dex Plus, Eksik Parça Yayınları, Emrah Özdemir, Feniks Kitap, İthaki Yayınları, Martı Yayınları, Maya Kitap, Orkinos Yayınları, Panama Yayıncılık, Parodi Yayınları, Yabancı Yayınları



Çürük ve Harabe 1
New York Times Bestseller Yazarı ve birçok kez Bram Stoker ödülü almış Jonathan Maberyden mükemmel bir eser. Anlam ve kargaşanın mükemmel karışımı. Booklist Bu çarpıcı romanda macera ve felsefe iç içe geçiyor. Publishers Weekly Hayata ve ölüme aksiyonla dolu, düşündürücü bir bakış. Kirkus Reviews Maberrynin kurguladığı zombi diyarı, şimdiye kadarki gördüklerinizden çok daha sürükleyici, gerilim dolu ve duygu yüklü. School Library Journal Yalnızca iki seçeneğiniz var: Çalışmak ya da ölene hatta öldürülene kadar aç kalmak. Zombiler tarafından işgal edilen çorak bir ülke. Kendi yasalarıyla çevrelenmiş küçük bir kasaba. Burada 15 yaşına giren herkes çalışmak zorunda. Çitlerin içinde veya dışında, çalışmayanın sonu açlıktır. Benny artık 15 yaşındadır. Çalışmak için birçok iş dener ancak bir türlü başarılı olamaz. Abisi Tomun sürdürdüğü aile mesleği ise ona göre değildir. Fakat çaresiz kalan Benny, bu işi kabul eder. O bir zombi avcısıdır artık. Ancak istemeyerek üstlendiği bu görev ona bambaşka bir şey öğretir: İnsan olmanın ne demek olduğunu Jonathan Maberrynin, zombi cehenneminde kendi yolunu bulmaya çalışan bir gencin olgunlaşma evresini ustalıkla kaleme aldığı eseri Çürük ve Harabeyi soluksuz okuyacaksınız.



Merlin Kayıp Yıllar 1 

Anita Silvey tarafından Genç-Yetişkin okurlar için en iyi 500 Kitap arasında gösterilmiştir. Merlin dizisinin senaryo danışmanı T. A. Barrondan sürükleyici bir eser. Dizinin hayranlarını peşinden sürükleyecek bir eser. Booklist Merlin hakkında kimse Barron ile boy ölçüşemez. Bu kitabıyla yedi diyara renk, derinlik ve sevgi katmış. Hayranları bu kitaba bayılacak. School Library Journal Akılda kalan parlak karakterleriyle destansı, harika bir öykü. tam hediyelik. Isabel Allende Büyüyle dolu. New York Times Book Review Okuyucular bu öyküye bayılacak. Booklist Kitabın sürprizli sonunda heyecan doruk noktasına ulaşıyor. Merlini seven herkesin okuması gereken bir başyapıt. Voya Denesene korkak! diye haykırdı içimden bir ses. Denemelisin! Ama hemen ardından başka bir ses yanıtladı onu: Bir daha asla! Geçen sefer gözlerini yitirdin. Bu sefer sıra ruhunda. Bir daha asla! "Göster!" diye buyurdu goblin. Yoğunlaşan sise rağmen, kol kaslarının hamle yapmak için kasıldığını görebiliyordum. Kılıcını kaldırdı ve Rianın boynuna dayadı. Hâlâ bir şey yapmıyordum. İşte o anda gittikçe şiddetlenen tuhaf bir rüzgâr, ortada duran yaşlı karaağacın dallarını sallamaya başladı. Ağacın çıkardığı sesler çığlık olup yükseldi. Goblin, başını kaldırdığında kökünden kurtulan ağacın üzerine devrildiğini ancak görebildi ve son duyulan, acı dolu çığlığı oldu. 



Kayıp 1
Kayıp Serisi Dünyada 2 milyonun üzerinde sattı. New York Times Bestseller ustalıkla yazılmış bir serinin nefesleri kesen ilk kitabı. okuyucular bir sonraki kitabın gelişini iple çekecek Publishers Weekly, yıldızlı yorum çarpıcı bir baslangıç ve nefes kesici bir son... Okuyucuları koltuklarına çivileyecek bir eser. Daha fazlasını okumayı istemekten kendinizi alıkoyamayacaksınız. School Library Journal Dikkatli Ol! seni almaya geliyorlar. Eve Gitmem İçin Bana Gerekli Şifreyi Söyle, dedi. Lütfen. Bay Hodge Başını Salladı. Jonah Bgye döndü. Bir saniyelik bir tereddütten sonra Bg De başını salladı. Seçim yapmak zorundasınız, dedi. Sizin şimdiniz sınırların dışında kaldı. Ya geçmiş Ya gelecek; Seçim sizin? On üç yıl önce, bir gece, nereden geldiği bilinmeyen bir uçak çıkar ortaya içinde ne pilot ne de mürettebat vardır; sadece otuz altı tane bebek on üç yıl önce jonah ve chip isimli iki bebek de bu uçaktadır. Ve bugün bu iki çocuk aynı anda bir mektup alır. Mektubu açarlar. tek bir cümle yazmaktadır mektupta: sen kayıplardan birisin. bu gizemli mektupla birlikte jonah, chip ve jonahın kız kardeşi katherine geçmişte yaşananları araştırmaya koyulur nereden geldiklerini keşfetmeye yönelik onların bu çabası, çocukları çok uzak bir geçmişten bugüne uzanan bir komplonun içine sürükler. Heyecan ve gerilim dolu bir zamanda yolculuk serüveni için kemerlerinizi bağlayın. 
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder