10 Temmuz 2013 Çarşamba

*Paris'te Aşk - Stephanie Perkins İNCELEMEM*(Kitap Tanıtımı- Yabancı Kapaklar-Yazar Hakkında-Karakterler Aramızda- Yorumum)



Ahh
aşk...
Ne seninle ne de sensiz...



Pariste Aşk

Kitap Tanıtımı


Sayfa Sayısı: 454

Baskı Yılı: 2012

Dili: Türkçe

Yayınevi: Arunas Yayıncılık





Ah Aşk... Ne Seninle Ne de Sensiz... Bu kitabı okuduğunuz süre boyunca âşık olma hissi bütün benliğinizi saracak...

Anna; babasının isteğiyle lisedeki son yılını Atlanta dan, evinden, annesinden, en yakın arkadaşı Bridgetteden ve hoşlandığı çocuk Tophtan ayrı bir şekilde geçirmek zorunda kalmış ve Paristeki Amerikan Okuluna yazdırılmıştır. Hem alıştığı yaşam tarzından uzaklaşmak hem de yeni bir kültüre uyum sağlamaya çalışmak Anna için çok zordur. Fakat kısa zaman içinde kendine yeni arkadaşlar edinir. Tabii onu Pariste özel hissettiren biri vardır: Etienne. Fakat Etienne başka biriyle ilişki yaşamaktadır. Anna; Etienne ve Toph arasında gidip gelmekte ve ait olduğu yeri yani "ev"ini aramaktadır.

Çok sevdiğim bir lisem vardı; artık yok.
Çok sevdiğim bir çocuk vardı; artık yok.
Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı; artık yok.

Artık Paris benim de evim.
Yeni arkadaşlar, yeni aşklar…
Ah aşk…
Ne seninle ne de sensiz…

Oysa ben imkânsızı değil, gerçek aşkı arıyordum.
Ama aşk, hayallerde yaşanamayacak kadar gerçek; hayalleri süsleyecek kadar pembeydi Paris'te…




Yazar Hakkında



Stephen Perkins

Gençlik romanları severlerin en yeni ve en gözde isimlerinden Perkins , South Carolina'da doğmuş ve hayatının büyük bir kısmını Arizona'da geçirmiştir.Yazarlıktan önce kitapçılık ve kütüphanecilik yapmış olan başarılı yazar,şimdilerde zamanının çoğunu kitap yazmakla geçiriyor.Kitapları bir çok dile çevrilmiş ve bir çok ülkede bestseller olmuştur.
Paris'te Aşk(Anna and French Kiss) kitabının yarattığı büyük başarılanın ardından Lola and the Bot Next Door adlı kitabını yayınlamıştır.
ve son kitabı ise Isla and the Happily After





Orijinal Kapaklar




***

Kapak Tasarımları





                             








                   



   



ühühühü ağlamak istiyorum , şu kapakların güzelliklerine bakınnn :'(








Karakterler Aramızda

Anna - 
Alexis Blede






 
St . Clair -- Ricky Ullman

 
***







YORUMUM

Anna'yı yepyeni bir hayat beklemekteydi. Bilmediği bir şehirde , bilmediği bir okulda , bilmediği insanlarla...
Babasının yazdığı kitaplar çok satanlar listesine girdikten ve iki kitabının da filmi çekildikten sonra fazla gelen  paraları ve sözde ünü onu, Anna'nın Fransa da yaşaması gerektiği düşüncesine yönlendirmişti.Kızını bir yatılı bir okula göndermişti ama bu  yaşadığı ülkede yani HollyWood da bir okul değildi, aşıklar şehri Paris'teki yatılı bir Amerikan okuluydu.
17 yaşındaki bir kızın tüm aşklarını ,arkadaşlarını ve ailesini geride bırakıp kendisine yepyeni bir sayfa açması gerekiyordu..
Daha fazla spoiler yok :)
Kitabın kapağından başlayayım :) Kapağı çok hoşuma gitmedi açıkçası , özellikle yabancı kapakları gördükten sonra..Çok güzel bir kurgusu var kitabın hemde çook :) fakat yazım yanlışları çok fazla bu yüzden okurken zaman zaman dikkatimin dağılmasına ve konudan kopmama neden oldu.Benim gibi yazım yanlışlarına takıntılı biri değilseniz ya da kapağa,kitaba tam puan vereceğinizi düşünüyorum.

Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da çok tatlı diyebileceğim bir karakter buldum!!! ST. Clair.. Neden böyleleri sadece kitaplarda...

Kitabım  ve Ayracım

1 yorum:

  1. Gençlik hikayesi desene, benim de elim gidiyor bir türlü alıp almamakta karar veremiyordum bu yazı iyi oldu.

    YanıtlaSil