2 Eylül 2013 Pazartesi

Drafica'nın Kaleminden ''Hiç Olmamış Gibi Yapalım''

      Hiç Olmamış Gibi Yapalım
    


           



              Kitap Tanıtımı

                                                                           Sayfa Sayısı: 424
                                                                            Basım Yılı: 2013
                                                                              Dili: Türkçe
                                                                           Yabancı Yayınları
                                                                                Fiyatı: 20 tl


  Bu kitapta her şey var, aklınıza ne gelirse... Ve ne gelmezse!

"Bu kitap şaşırtıcı bir keşifle ilgili; korkutucu biçimde insani anların -sanki hiç olmamışlar gibi yapmayı tercih ettiğimiz anların- aslında bizi bugün olduğumuz kişiye dönüştüren anlar olduklarının keşfi. Hayatımın en iyi hikâyelerini bu kitaba sakladım."

Forbes dergisinin "kadınlara yönelik en iyi 100 internet sitesi" listesinde yer alan bloggess.com ile dünya çapında üne kavuşan çılgın, ironik, komik ve samimi blog yazarı Jenny Lawson'ın hayatından kesitler okurken "bu ne biçim hayat böyle?" diyeceksiniz. 

Son yılların eğlenceli kitabı. Üstelik -neredeyse- gerçek anılardan oluşuyor!

2011 Weblog ödüllerinde finalistlerden biri olan Jenny Lawson'ın anılarından oluşan Hiç Olmamış Gibi Yapalım, Goodreads.com'da aldığı binlerce oyla 2012'nin "en iyi mizah kitabı" seçildi.

"Lawson sizi gülmekten kırıp geçirecek, hatta bazen gülmemeniz gereken durumlar olacak, çünkü cehenneme gideceksiniz bu kahkahalar yüzünden. O yüzden siz bu kitabı okumayın, en mantıklısı bu herhalde."
-Neil Gaiman-


                         
    Kitap Yorumum  


   Kitabın adı ‘Hiç Olmamış Gibi Yapalım’ olsa da hiç olmamış gibi davranmak zor. Hatta çok zor. Bu kadar tuhaf insanı göz ardı etmek imkansız kesinlikle. Jenny bir alem babası bir başka alem, eşi, kayınvalidesi de öyle.
   Her okuduğum sayfa sonunda yok canım daha fazla bir gariplik yoktur dedim ama her sayfada üstüne bir şeyler ekledi. Ama en çok güldüğüm şey kitabın başında bazı kısımlarının doğru olduğunu yazıp altına not düşmesiydi. Haklı kadın hepsi doğru deseydi uğraş dur sonra diğerleriyle.
   Kitabı okuduktan sonra halime resmen şükrettim. Öyle bir babayla ne yapardım bilemiyorum. Jenny’nin neden böyle bir kadın olduğunu anladım okuyunca ama bu kez de babasını merak ettim. Bu noktaya geldiğine göre o neler yaşamış acaba?
   Kitabın kapağıyla ilgili bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü her zamanki gibi harika olmuş. Ayraç konusu ise artık yayıneviyle klasikleşti. Her seferinde çok ilginç ve güzel ayraçlar hazırlıyorlar.
   Bu yaz sıcaklarında biraz gülüp eğlenmek isteyenler hemen başlasınlar derim. Sonra da ne kadar şanslı olduklarını anlasınlar. Zira Jenny’den sonra kendimi dünyanın en şanslı insanı ilan ettim.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder